Pentingnya Pengesahan Mengandung

Kongsikan
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

SCAN UNTUK PENGESAHAN KANDUNGAN

….. β€œ Ibu Positif Mengandung Tetapi Rahim Ibu Kosong πŸ˜±β€¦. Di Khuatiri Ibu Mengandung Luar Rahim πŸ˜­β€

Pernah berlaku kes, ibu buat UPT beberapa kali di rumah dan positif keputusan β€œpositif” mengandung. Disebabkan terlalu gembira, Ibu datang ke klinik & terus buka buku pink. Tetapi β—️ Ibu tidak menjalani pengesahan di mana-mana klinik untuk pengesahan mengandung.

Sebaik sahaja di rujuk pada doktor dan di lakukan scan… RAHIM IBU KOSONG πŸ˜­ Kes ini dirujuk ke hospital untuk ujian pengesahan mengandung dan keputusan diperolehi adalah β€œNEGATIF” πŸ˜±

βœ… Apabila ibu dinasihatkan membuat UPT dan memerlukan keputusan bertulis ini sebenarnya adalah sebagai langkah awal untuk mengelakkan berlalunya kes seperti di atas πŸ‘†πŸ»

❌ Tidak menjadi kesalahan jika ibu sudah lakukan UPT dirumah. Tetapi ibu masih juga perlu ke klinik/hospital untuk bukti pengesahan.

πŸ˜”
πŸ˜”

Nampak remeh tetapi betapa pentingnya ujian pengesahan mengandung ini perlu dilakukan di klinik kerajaan atau swasta semestinya di Klinik Siti

Diharap jika berlaku kekeliruan kenapa perlukan bukti bertulis inilah jawapannya πŸ‘†πŸ» Untuk pengesahan Mengandung boleh juga di lakukan di Klinik Siti. Hanya WALK-IN β—️tidak perlu appointment πŸ‘ŒπŸ»

Klinik Siti menawarkan rawatan dan pemeriksaan kesihatan bagi lelaki dan wanita termasuk kanak-kanak, orang dewasa dan warga emas.

Maklumat Terkini

Uncategorized

Tanda-tada kemurungan postnatal

Uncategorized

Pemeriksaan Kesihatan Pekerjaan (OHD)

Uncategorized

Sandwich Atas Perut